Over mij

Kindercoach

Inge Wijlacker

Mijn naam is Inge Wijlacker. Naast kindercoach en leerkracht basisonderwijs, ben ik moeder van drie volwassen kinderen.

In 2021 heb ik mijn kindercoach diploma gehaald, omdat  ik vaak kinderen kinderen tegenkom die worstelen met hun zelfbeeld, last hebben van faalangst of toetsdruk. Deze kinderen zitten niet lekker in hun vel en dat kan zich uiten in klachten als buikpijn of slapeloosheid, maar ook gedragsproblemen op school of thuis.

Als ouder heb je veel voor je kind over. Het liefst wil je ze overal voor beschermen, maar je hebt ook verwachtingen.

Je hebt een prachtig toekomstbeeld voor ogen voor je kind en hebt er veel voor over om dat te bereiken. De vraag is alleen: Is het wel de juiste weg voor jouw kind?

Ook ik heb dat als ouder ervaren. Het toekomstbeeld of de verwachtingen die ik voor ogen had voor mijn eigen kinderen heb ik ook bij moeten stellen en dat is niet altijd makkelijk. 

 

Zo was dat ook bij mijn moeder. Ik leek helemaal niet op mijn moeder. Mijn moeder was een nuchtere vrouw, die nooit geleerd had over gevoelens te praten. Knuffelen of zeggen dat ze van me hield gebeurde niet of sporadisch. Zij herkende zich niet in mij. Ik was een expressief, gevoelig kind, hield van zingen, dansen en toneelstukjes spelen. Mijn moeder vond dat allemaal aanstellerig en overdreven. Bovendien vond ze dat ik daar te veel aandacht mee trok. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik me niet geliefd heb gevoeld.  Als ouder krijg je nu eenmaal geen handleiding met je kindje mee. Mijn ouders handelden – zoals elke ouder – met de beste bedoelingen, maar mijn kinderbrein hoorde de boodschap: Ik ben niet goed genoeg. En wanneer je dat als kind denkt te horen, kun je twee dingen doen: Je gaat in de weerstand of je gaat pleasen. Het laatste was mijn strategie. Ik ben lang op zoek geweest naar goedkeuring van wie dan ook. Het vervelende hiervan is dat je steeds verder van jezelf verwijderd raakt en daar word je niet gelukkiger van.

Een jaar of 15 geleden ben ik op zoek gegaan. Ik ging me verdiepen in allerlei boeken over zelfontwikkeling. Ook door middel van cursussen en trainingen heb ik mezelf steeds beter leren kennen en heb ik ontdekt ik helemaal oké ben. Natuurlijk niet perfect, maar wie is dat wel? Het gaat erom dat ik mezelf ken, met al mijn goede en minder goede kanten.

 

Onder andere mindfulness heeft mij daarbij geholpen. Mindful met je gevoelens/ gedachten om kunnen gaan zonder oordeel. Leren bewust te zijn met wat er in je omgaat. Wanneer je patronen gaat ontdekken, leer je steeds beter situaties en emoties te herkennen. En wanneer dat gebeurt, kun je die patronen steeds meer doorbreken. en groeit je zelfvertrouwen.

Ook voor kinderen is dit een fijne methode. Wanneer jouw kind last heeft van gevoelens van onzekerheid en van zich niet goed genoeg voelen, helpt het om op zoek te gaan naar die momenten waarop dit het meest opspeelt en heel bewust voelen wat er te voelen is.  Wanneer je meer bewust wordt van deze situaties, ben je ook meer in staat om deze te veranderen.

Ik wil jouw kind graag helpen om in haar/zijn eigen kracht te staan. Want hoe fijn is het, als je al op jonge leeftijd inzicht hebt in jouw kwaliteiten en leert zien wat echt bij jou past. Daarmee leg je een stevige basis en kun je vol vertrouwen verder.

 Spreekt mijn verhaal je aan en heb je een hulpvraag voor je zoon of dochter? Neem dan contact met me op. Dat kan via onderstaand       e-mailadres of via WhatsApp. Wanneer je je telefoonnummer achterlaat neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.

Mijn blog

Recente berichten

Om u op de hoogte te houden, ben ik mijn eigen blog begonnen. Bekijk hier mijn recente berichten.

Kindercoaching op school

Kindercoaching op school

Als kindercoach word ik ook ingezet om kinderen te begeleiden op school. Waarom? denk je misschien. Kinderen groeien op in een wereld vol uitdagingen en veranderingen. Ze hebben te maken met toetsdruk, sociale interacties, het ontwikkelen en reguleren van hun emoties...

Onzekerheid bij kinderen

Onzekerheid bij kinderen

Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan onzekerheid bij kinderen. Enkele van deze factoren zijn: Persoonlijkheid: Elk kind is anders en sommige kinderen zijn van nature meer introvert en verlegen. Dit kan bijdragen aan gevoelens van onzekerheid in...

Vragen

Waarom kindercoaching bij mij?

Omdat ik het net wat anders aanpak (we gaan naar buiten)

Als kindercoach werk ik met verschillende methodes om u en uw kind te ondersteunen. Uitgangspunt is altijd de eigen kracht en talenten van het kind. Door geen kant en klare oplossingen aan te dragen, zal het kind meer zelfvertrouwen ontwikkelen om zelfstandig verder te kunnen.

Waarom Buiten?

Buiten is ongedwongen en vrij. Je komt niet bij iemand binnen, maar je bent beiden buiten. Wanneer je eerst samen een stukje gaat lopen, gaat de spanning eraf en is de sfeer ongedwongen. Wanneer je je verhaal wilt doen, is het soms heel fijn om dat niet face to face te doen, maar tijdens een activiteit. Op deze manier is het niet statisch en voelt het natuurlijker.

In principe kunnen de sessies altijd doorgaan. Voor kinderen is het weer vaak geen belemmering, zolang we ons er goed op kleden. Hoe lekker kan het zijn om lekker in de regen te stampen als je behoefte hebt je even lekker te laten gaan….

buiten

“Kinderen die opgroeien tot veerkrachtige volwassenen, stappen vol zelfvertrouwen de wereld in, om een leven leiden wat bij hen past.”

Werkwijze

Na het telefonische kennismakingsgesprek, volgt de intake. Dit kan bij u thuis of via videobellen. Vanaf 12-jarige leeftijd heeft het de voorkeur dat het kind hierbij aanwezig is. Tijdens de intake wordt het intakeformulier besproken en de hulpvraag vastgesteld. Is er een match en geeft u mij het vertrouwen, dan kunnen we aan de slag.

Ik ga uit van ongeveer 4 sessies van een uur, met na afloop een mondelinge evaluatie. In overleg vinden de sessies tijdens of na schooltijd plaats. Eventueel haal ik uw kind tegen een vergoeding van school en breng het ook weer terug. Brengt u uw kind zelf dan laat ik van tevoren de locatie weten. 

Contact Opnemen?

Laten we beginnen met een telefonische kennismakingsgesprek,  daarna volgt de intake. Dit kan bij u thuis of via videobellen. Is er een match en geeft u mij het vertrouwen, dan kunnen we aan de slag.